Što je u stvari USB memorija?

Svi ih mi koristimo, ali da li znamo kako rade? U osnovi USB memorija je mali elektronički uređaj koji pohranjuje podatke. One imaju apsolutno istu svrhu kao što su to imale diskete i kao što sada imaju CD-a ili DVD diskovi, koji se stalno mijenjaju, kako bi se omogućio brži prijenos podataka i znatno veći kapacitet za pohranu u malom i prijenosnom obliku.

USB memorija (ili USB flash drive,koji je drugi izraz što ga često prati) izumljem u 1999. godine, a prvi komercijalni modeli su stigli na tržište 2000. godine. Prvi modeli bili su malog kapaciteta, samo od 8MB do 32MB , što je u u usporedbi s današnjim modelima, koji imaju od 512 GB ili čak 1 TB, čine se kao kap kiše u moru. Istovremeno s kapacitetom je i povećana brzina prijenosa podataka, a od tada tu i različite generacije - USB 1.0, USB 2.0, što je trenutni standard te USB 3.0 koje se polako etablira.

Kako je USB memorija napravljena?

Obična USB memorija sastoji se od USB konektora, koji je vezan na memorijski krug. Što kombinira staru i novu tehnologiju - spomenuti dio (obično EPROM ili EEPROM čip) s mikroprocesorom. Konektor je obično standardna USB A - klasična , ravna spojnica. Neki modeli (uključujući i naš Twister Mobile) također mogu imati različite konektore, kao npr. Micro USB koji omogućuje povezivanje s drugim uređajima.

usb memorija čip

I naravno tu je i treći dio, koji je najvažniji za personalizaciju i promotivne svrhe - kućište. Krug i priključak mogu se ugraditi u gotovo bilo kakvo kućište, koje može biti dizajnirano u potpunosti po vašim željama s nekim od naših metoda dorade. Upoznati smo s dosta klasičnih oblika, kao što twister ili USB s poklopcem, ili na primjer sklopiva USB memorija, koja se zatvaraju na različite načine. Kućišta mogu biti od plastike, metala, drva, ili ekoloških materijala... Granica je vaša mašta!

androidtrakica usbminiusbusb cork

USB Tisa

USB TISA

USB od recikliranog materiala. USB memorija je izrađena od otpadnog materijala i na taj način pomaže očuvanju prirode.

USB Grab

USB GRAB

USB memorija je izrađena od recikliranog materijala u nestandardnom obliku mini kreditne kartice. Ova mini eko kartica ima otvor za vezicu, tako da se može nositi kao privjesak za ključeve.

USB Topol

USB TOPOL

USB Krapanj

USB KRAPANJ

Kožna USB memorija s magnetnom bravom i privjeskom za ključeve. Elegantna i dekorativna, ali i robusno izrađena USB memorija.

USB memorija koja je ujedno i spajalica. Iako je malen na prednjoj strani ima dovoljno mjesta za tisak logotipa tvrtke.

USB jabuka ima elegantan dizajn daje mogućnost jedinstvenog poklona stranim i domaćim poslovnim partnerima, zaposlenicima, suradnicima...