Danas je razumljivo da je lako pohranjivati informacije, bilo bilješke, slike, videozapise, omiljene filmove... Sva računala imaju dovoljno velike diskove za pohranu, mobilni telefoni danas imaju ogromne kapacitete za pohranu, a u džepovima danas imamo USB memoriju kapaciteta 64 GB ili više. Kako se memorija promijenila tijekom povijesti?

USB memorija odnosno USB flash drive, kako se taj uređaj naziva, od svog pojavljivanja u rujnu 2000. godine je ipak dosta promjenio svijet. Koliko vas koji ovo čitate ima uopće disketnu jedinicu na svom računalu? Vjerojatno izuzetno mali postotak, zanemariv kazalo bi se. A tog rujna disketna jedinica još uvijek je bila glavna prijenosna tehnologija za pohranu računalnih podatka.

USB - promo

Računalo bez CD-ROM jedinice se moglo pronaći, bez disketne ne. A i CD-ROM-ovi su imali gadnu stvar da ih se moglo samo jednom koristiti za snimanje.

Vremena kada su zdravstveni domovi ili druge zdravstvene ustanove izdavale glomazne slike tiskane na foliju su prošla. Sada su sve rendgenske slike u elektroničkom obliku.

doktor1

Ako svojim pacijentima dajete rendgenske, ultrazvučne ili slike magnetske rezonance na CD-ima ili DVD-ima, došlo je vrijeme za promjenu. USB memorije mediji koji praktički zamjenjuju navedene prijenosnike podataka.

USB stick Vrapčak je zbog svojeg oblika poseban. Mnogi se pitaju zašto ih odgovaramo od tiska logotipa po cijeloj površini.

usb snežnik tisk gravura

Što je u stvari USB memorija?

Svi ih mi koristimo,ali dali znamo kako rade? U osnovi,USB memorija je mali elektronički uređaj koji pohranjuje podatke. One imaju apsolutno istu svrhu kao što su to imale diskete i kao što sada imaju CD-a ili DVD diskovi, koji se stalno mijenjaj, kako bi se omogućio brži prijenos podataka i znatno veći kapacitet za pohranu u malom i prijenosnom obliku.

USB memorija (ili USB flash drive,koji je drugi izraz što ga često prati) izumljen je 1999. godine, a prvi komercijalni modeli su stigli na tržište 2000. godine. Prvi modeli bili su malog kapaciteta, samo od 8MB do 32MB , što je u u usporedbi s današnjim modelima, koji imaju od 512 GB ili čak 1 TB, čine se kao kap kiše u moru. Istovremeno s kapacitetom je i povećana brzina prijenosa podataka, a od tada tu i različite generacije - USB 1.0, USB 2.0, što je trenutni standard te USB 3.0 koje se polako etablira.

USB stick u slobodnom svijetu je neizostavni dodatak. Upotrebljava se u svakodnevnom životu jer na njih spremano podatke- fotografije, glazbu, dokumente... Upravo zbog te višestrane uporabe odlični su za poslovni dar s kojim ne možete pogriješiti.

usbhr knjiga

Pomoću USB stickova olakšavamo si posao. Umjesto fascikala s različitim dokumentima ili hrpa CD-a i DVD-a, bolja odluka je USB stick koji se lakše upotrebljava. Zato USB stick nije samo promotivni proizvod, nego nadasve upotrebljivo pomagalo.

USB memorije su trenutno broj jedan kao promotivni poklon! Zašto su tako popularni?

3d stick3d Stick

Imate li firmu s unikatnim ili drugačijim logom, te bi ga rado pokazali drugima? Ili se bavite područjem gdje se pojedini proizvod ističe i rado bi ga na atraktivan način predstavili svojim potencijalnim strankama? Tada je 3D USB Stick idealan promotivni pribor za vas! Izrada je moguća praktički u bilo kojem obliku!

3d stickovi

USB Tisa

USB TISA

USB od recikliranog materiala. USB memorija je izrađena od otpadnog materijala i na taj način pomaže očuvanju prirode.

USB Grab

USB GRAB

USB memorija je izrađena od recikliranog materijala u nestandardnom obliku mini kreditne kartice. Ova mini eko kartica ima otvor za vezicu, tako da se može nositi kao privjesak za ključeve.

USB Topol

USB TOPOL

USB Krapanj

USB KRAPANJ

Kožna USB memorija s magnetnom bravom i privjeskom za ključeve. Elegantna i dekorativna, ali i robusno izrađena USB memorija.

USB memorija koja je ujedno i spajalica. Iako je malen na prednjoj strani ima dovoljno mjesta za tisak logotipa tvrtke.

USB jabuka ima elegantan dizajn daje mogućnost jedinstvenog poklona stranim i domaćim poslovnim partnerima, zaposlenicima, suradnicima...